Interval Shuttle Run Test (ISRT)

Hoe werkt de ISRT.

De ISRT test kost slechts 10 minuten, is niet belastend en geeft een prima indruk over (loop)fitheid van in feite alle (team)sporters. De ISRT is gericht op het herstelvermogen van de sporter en bootst zo het intervalkarakter, dat typerend is voor explosieve spelsporten.

Bij de ISRT test werken we hartslagmeters welke via Bluetooth verbonden zijn met een App. Alle spelers krijgen een hartslagmeter.

Er wordt steeds gelopen over een afstand van 20 meter, de snelheid wordt hierbij steeds opgevoerd. De spelers krijgen dit door via geluidssignalen.

De inspanning duurt telkens 30 seconden, daarna volgt een wandelpauze van 15 seconden. We herhalen de stappen tot en met trede 61. Afhankelijk van het niveau kunnen we hiervan afwijken.

Na de test wordt het herstelvermogen gemeten door middel van twee minuten rust.

De test is makkelijk in een reguliere training te verwerken. De ISRT wordt submaximaal gelopen, er vind dus geen verzuring plaats bij de sporter. Na de test kan er dus gewoon verder getraind worden.

Compleet uitgewerkte test rapportage.

Na de ISRT test worden de resultaten voor u verwerkt en ontvangt u hiervan een rapportage. Deze kan natuurlijk aangevuld met de andere uitgevoerde testen.

In de rapportage wordt per speler vermeld wat er verbeterd kan worden en indien nodig wordt hier een trainingsschema bijgevoegd.

Frequentie en planning ISRT.

Voor een juiste opbouw in het seizoen is het aan te raden om minimaal 3 keer per jaar de ISRT uit te voeren. Als de testen dan ook op overeenkomende tijden/dagen worden uitgevoerd zijn de testresultaten betrouwbaarder.

Het is de clubs en trainers natuurlijk vrij om hier een keuze in te maken. De frequentie ligt ergens tussen de 3 tot 7 keer per jaar.

Een voorbeeld kan zijn:

  • In de tweede week van de voorbereiding op het seizoen.
  • 1 week voor de eerste competitie wedstrijd.
  • Half november (net voor de winterstop).
  • 1 week voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop.
  • Begin april.